Co je Kratom? Klady a zápory

Co je Kratom?

 

Kratom je rostlina, která je obvykle pěstována v Asii, kde je již po mnoho let využívána k léčebným účelům. Rostlina patří do rodiny Rubiaceae a je vysoce ceněná pro své léčivé účinky, které mají prospěch pro lidské zdraví. Kratom je známý pro své účinky, které se podobají opiátům, ale je mnohem méně toxický.

Rostlina se také využívá k léčení různých onemocnění, jako je migréna, bolest svalů, únava, deprese, úzkost, nespavost a mnoho dalšího. Kratom je také užíván pro svou schopnost zmírňovat opiátovou abstinenční syndrom a pomáhá snižovat závislost na opiátech.

Druhy Kratomu

Existuje mnoho druhů kratomu, které jsou známé pro různé účinky a koncentrace alkaloidů. Některé z nejběžnějších druhů kratomu jsou:

Red Vein Kratom: Tento typ kratomu je nejčastěji používaný k léčení únavy, bolesti svalů, migrény, deprese a mnoha dalších zdravotních stavů. Red Vein má také sedativní účinky, které pomáhají s nespavostí.

White Vein Kratom: Tento typ kratomu se obvykle používá pro jeho stimulující účinky. Je to ideální volba pro ty, kteří potřebují zvýšit energii a vyhnout se únavě. White Vein Kratom má také antidepresivní účinky a pomáhá zlepšovat náladu.

Green Vein Kratom: Tento typ kratomu se obvykle používá k léčení únavy, bolesti svalů a migrény. Green Vein má také antidepresivní a stimulující účinky, které pomáhají zvyšovat produktivitu a energii.

Yellow Vein Kratom: Tento typ kratomu je obzvláště užitečný pro léčbu deprese a úzkosti. Yellow Vein má také stimulující účinky a pomáhá lidem cítit se více energickými.

Kratom je obecně považován za bezpečný a má mnoho léčebných výhod. Před užíváním kratomu byste se však měli poradit se svým lékařem, abyste se ujistili, že je to pro vás bezpečné.

Kratom dávkování

Pro získání maximálního prospěchu z kratomu je důležité správně dávkovat. Dávkování závisí na typu kratomu, který užíváte, na vaší hmotnosti, věku a stavu zdraví.

Kratom je obecně dostupný ve formě prášku, kapslí nebo tablet. Prášek je obvykle nejúčinnější a nejdostupnější forma kratomu. Kapsle a tablety jsou obvykle méně účinné a dražší.

Obecně se doporučuje začít s malými dávkami a postupně zvyšovat dávkování, dokud nedosáhnete požadovaného účinku. Vždy se doporučuje začít s nejnižší možnou dávkou a postupně zvyšovat dávkování.

Doporučené dávkování pro začátečníky je 1-2 gramy prášku nebo 1-3 kapsle nebo tablety. Odborníci také doporučují, aby lidé užívali kratom méně často, aby se vyhnuli případným nežádoucím účinkům.

 

Vedlejší účinky kratomu

Kratom může mít vedlejší účinky. Nejčastějšími vedlejšími účinky kratomu jsou:

• Nervozita

• Bolesti hlavy

• Nespavost

• Závratě

• Zvracení

• Změny nálady

• Úzkost

• Závislost

Při užívání kratomu byste měli být opatrní a dodržovat pokyny svého lékaře. Pokud se u vás objeví nějaké nežádoucí účinky, okamžitě vyhledejte lékařskou pomoc.

 

Kde koupit kratom

Kratom je k dispozici v mnoha internetových obchodech a obchodech s bylinkami. Než si objednáte kratom, měli byste se ujistit, že je to certifikovaný produkt od důvěryhodného prodejce.

Kratom je obecně k dispozici ve formě prášku, kapslí nebo tablet. Měli byste se ujistit, že víte, jaký typ kratomu si kupujete a jaké dávkování je pro vás nejvhodnější.

Pokud jde o dávkování, je nejlepší začít s nejnižší možnou dávkou a postupně zvyšovat dávkování, dokud nedosáhnete požadovaného účinku. Nezapomeňte si před užíváním kratomu promluvit se svým lékařem.

Používáme ověření věku Adulto