THC-P - Opravdu nejsilnější kanabidiol na světě?

Kdo objevil THC-P?

THCP, také známý jako delta-9-tetrahydrocannabiforol, je nedávno objevená kanabinoidní sloučenina, která byla objevena v roce 2019 italskými vědci během výzkumu Cannabis Sativa L. Tento objev otevřel novou vlnu výzkumu konopí a potenciálních účinků na lidské tělo. THCP se stal populárním mezi dalšími kanabinoidy, jako jsou delta 8 THC, delta 10 THC, THVC a HHC, a vyvolal otázky ohledně jeho potenciálních terapeutických a lékařských aplikací. 

THC-P jako nejsilnější kanabidiol na světě

V současné době je výzkum THCP omezený, a i když existuje mnoho otázek týkajících se jeho účinků, vědci již začali objevovat některé důležité informace. Podle italské studie bylo zjištěno, že THCP je 30krát silnější než THC, což je hlavní kanabinoid v konopí. To znamená, že THCP může mít silnější účinky na tělo než THC. Vzhledem k tomu, že THCP je silnější než THC, může mít také odlišné účinky na tělo. Zatímco THC má tendenci vyvolávat euforii a psychické účinky, THCP může mít tendenci vyvolat relaxaci a fyzické účinky, jako jsou úleva od bolesti, zlepšení trávení a zmírnění stresu. 

Využití THC-P

Ačkoli ještě nebylo zjištěno, jakým způsobem THCP působí na lidský organismus, výzkumníci se domnívají, že jeho potenciál je velký. Díky silnějšímu účinku THCP může být v budoucnu využito pro léčebné účely, od bolesti po úzkost a depresi. V současné době vědci stále zkoumají potenciál THCP a učí se o jeho účincích na lidské tělo. Ačkoli existuje mnoho věcí, které ještě nevíme, zatímco se THCP stává populárním mezi rekreačními uživateli, vědci se domnívají, že může být užitečný pro léčebné účely. V budoucnu se dozvíme více o THCP a jeho účincích na člověka.

THC-P vs THC

THC-P (tetrahydrokanabinol-pentan-1-ol) je izomér delta-9-THC, který má svou vlastní molekulární strukturu. Jako člen rodiny kanabinoidů je THC-P příbuzný konopí a přírodním kanabinoidům, které se nacházejí v konopí. Molekulární struktura THCP je výrazně odlišná od delta 9. Má delší alkylový postranní řetězec („ocas“ atomů, který se rozprostírá od spodní části největší části molekuly). Nadměrně velký postranní řetězec, sedm atomů uhlíku oproti pěti v delta 9, umožňuje THCP snadněji se vázat na lidské kanabinoidní receptory CB1 a CB2, což znamená, že jeho účinky budou pravděpodobně silnější v mozku a těle ve srovnání s Delta 9 THC. THC-P je také nazýván Δ9-THC-P a jeho některé formy jsou známé jako fenylalkylkanabinoidy. Jako ostatní kanabinoidy, THC-P je produkován rostlinou Cannabis sativa a může být také syntetizován chemicky.

Je THC-P bezpečný?

HHC-P se běžně nachází v konopí a jeho účinky jsou lépe pochopitelné v porovnání s THC, protože se rychleji vstřebává. Je THC-P bezpečný? I když se zdá, že THC-P může být bezpečný, existuje nedostatek vědeckých důkazů, které by potvrdily jeho bezpečnost a účinnost. V současné době jsou potřebné další výzkumy, aby byly lépe pochopeny jeho účinky na tělo a možné rizika spojená s jeho používáním.


INFO: THCP produkty nakoupíte u nás i velkoobchodně. 

Používáme ověření věku Adulto