Terpeny v CBD konopí

Terpeny jsou organické sloučeniny síry, které se vyskytují v mnoha rostlinách včetně konopí. Terpeny jsou produkovány rostlinami jako přirozená obrana proti škůdcům a bakteriím. Jsou také zodpovědné za charakteristickou vůni a chuť, kterou lidé znají a milují. Terpeny jsou přítomny ve všech druzích konopí, ale jejich složení a koncentrace se mohou lišit v závislosti na konkrétní odrůdě.

Tři z nejčastěji se vyskytujících terpenů v konopí jsou myrcen, limonen a linalool. Tyto terpeny jsou zodpovědné za typickou vůni konopí, která se liší v závislosti na druhu konopí. Například, konopí indica obvykle voní jako byliny, zatímco konopí sativa může vonět jako citrusy. Navzdory tomu, že terpeny jsou přítomny v mnoha rostlinách, terpeny z konopí jsou vysoce hledané kvůli svým léčivým účinkům.

Tyto terpeny se obvykle extrahují z květů konopí pomocí vysokého tlaku a tepla. Během této extrakce, organické látky jsou odděleny od konopí a následně uloženy v specializovaných nádobách. Extrakty terpenů z konopí jsou často používány pro léčebné účely. Například linalool může být použit pro léčbu zánětu, bolesti a úzkosti. Mýrcen je zodpovědný za léčebné účinky konopí a může být použit pro léčbu astmatu, artritidy a dalších zdravotních stavů. Limonen má antivirové a antifungální vlastnosti, které mohou pomoci zmírnit bolest a snížit zánět.

Terpeny jsou nezbytnou součástí konopí a jsou zodpovědné za jeho charakteristickou vůni a chuť. Kromě toho mají terpeny léčivé vlastnosti, které mohou pomoci při léčbě různých nemocí. Když se terpeny přidávají do konopí, mohou přinést řadu léčebných výhod. Proto je vždy důležité, aby lidé vybírali konopí s vysokým obsahem terpenů.

Používáme ověření věku Adulto